Hudvårds tipsHombres tog sig ett snack med Karin Fahlström som jobbar med hudvård på Grooming.se, och frågade henne lite om vad man ska tänka på och vilka tips hon har att ge kring bl.a. "dagen efter" behandlingar


Vilka är de vanligaste felen killar gör i badrummet?

 

Många killar har problem med fet hud, vilket ofta kan bero på att de tvättar sig med tvål och vatten, samtidigt som de struntar i att smörja in sig efteråt. Tvål och vatten är väldigt uttorkande för huden och sätter fart på hudens produktion av fett. Så att strunta i att återfukta efteråt gör ofta att du bara blir ännu fetare. Sen använder fortfarande många killar after shave med alkohol, något som torkar ut huden och gör den känslig.

 

 

Vad ska man tänka på om man är nybörjare på hudvård?

 

Börja med en bra basrutin med en rengöring och en fuktighetskräm, och försök få in det i din dagliga rutin, gärna både morgon och kväll. En bra extraprodukt att investera i är en scrubkräm (en rengöring med små peelande korn) som du använder för att djuprengöra huden 1-2 gånger per vecka.

 

Kan man använda sin flickväns produkter?

 

Som kille kan man absolut använda produkter för tjejer, och vice versa. Det viktiga är att produkterna du använder passar din hudtyp, inte vad det är för märke på produkten.

 

 

Hur vet man vad man har för hudtyp?

 

Vi erbjuder en hudanalys med Skin Scanner där man får hjälp att fastställa sin hudtyp. Har man inte möjlighet att testa detta kan du fråga dig fram vid hudvårdsdisken. Men en ganska enkel grundregel är att känna av om man lätt blir torr eller fet i ansiktet. Den vanligaste hudtypen kallas ”blandhy” och innebär att man ofta blir lite blank i pannan och på näsan (som illustrativt kallas för T-zonen) och är torr eller känslig på kinderna.

 

 

Vad kan man göra för att behålla så bra hud som möjligt?

 

Precis som med träning är det viktigaste att man har en bra grundrutin där man regelbundet tar hand om sin hud. Men sen är det även viktigt att skydda sig mot solen och andra föroreningar. Ett bra solskydd är den bästa ”anti-age” investeringen du kan göra! Sen för att ge huden en bra motståndskraft mot dåliga vanor som rökning, alkohol, stress, för lite sömn, datorstrålning, luftföroreningar etc. ska du ladda huden med antioxidanter, både utifrån i krämform och inifrån i form av frukt och grönt. Det skyddar hudcellerna från att brytas ner för fort.

 

Några tips dagen efter utgång när man behöver se pigg ut?

 

Investera i en bra uppiggande ögonkräm (jag kan varmt rekommendera 4VOO Rejuvenating Under Eye Gel) som du använder både innan du lägger dig och på morgonen. Den motverkar påsar under ögonen. För att få bort mörka ringar kan du maskera med en concealer, förslagsvis Recipe for men Concealer. Du kan även använda en så kallad ”dagen-efter” kräm med menthol och koffein i som har lite uppiggande effekt på huden, t ex Clarins Men Fatigue Fighter.


 

 

Många killar har problem med rakning – har du några bra tips för detta?

 

När det gäller rakning ska man tänka i en 5-stegsprocess, och se vad man kan förbättra i varje steg.

Första steget är att förbereda huden, exempelvis med en varm dusch och en scrubkräm.

I nästa steg ser du över vad du använder för underlag vid rakningen. Kan vara en idé att byta ut skummet mot en rakkräm eller lägga till en olja. Regeln är att minimera luften mellan hyveln och huden för att ge ett så bra glid som möjligt.

Sen är själva rakhyveln viktig att se över. 5 blad kan ge mindre slitage än 3, och batterifunktion på hyveln kan minska friktionen.

I steg fyra ser du över själva tekniken i rakningen. Ett tips är att ta de känsligaste områdena sist så att rakunderlaget hinner mjuka upp skäggstråna så mycket som möjligt. Optimalt så ska man helst gå över huden en gång och medhårs, men tyvärr är det svårt att bli helt renrakad då. Så att avsluta med att raka snett mothårs är ofta nödvändigt, men lägg gärna på mer rakkräm innan det.

Slutligen ska du använda bra vårdande och återfuktande produkter efteråt som inte torkar ut huden. Och se till att rengöra bladet ordentligt för att motverka att bakterier frodas.

 

 

 

Har du några bra dofttips?

 

Jag tycker att man ska satsa på att ha minst två olika dofter att variera mellan. En lite lättare dagtid/på sommarhalvåret och en lite kryddigare på kvällen/vinterhalvåret. Och fråga gärna om hjälp när du ska välja doft! Har du lite koll på vilka dofter du tidigare gillat och använt kan en duktig butikssäljare ofta plocka fram något som passar dig bra. Undvik att dofta på för många parfymer samtidigt, och kolla gärna på andra märken än storsäljarna för att hitta en unik doft. Exempelvis Paul Smith, Dsquared2 och Lanvin har jättefina herrdofter.

 

 

 

Vilket är det bästa hudvårdsmärket på marknaden?

 

Jättevanlig fråga! Tyvärr går det inte att ge något enkelt svar på det, det är ungefär som att ställa frågan vilken som är den bästa bilen. Vilket beror på vad det är du har för behov. En barnfamilj kanske ska satsa på en Volvo medan singelkillen hellre väljer BMW. Hudvård är väldigt individuellt och beror på vilken hudtyp och vilka behov du har. Har du en ganska oproblematisk hud är Recipe for men ett bra märke att testa på, har du problemhy som du behöver få ordning på rekommenderar jag istället unisexmärken som Murad eller Dr Brandt.

 

 

 

Hetaste nyheten på marknaden?

 

Helt klart RazorPit, en dansk uppfinning precis lanserats i Sverige. Den kan förlänga livslängden på dina rakblad upp till 10 gånger, vilket kan spara många sköna slantar! Efter rakningen använder du den för att rengöra dina rakblad och på så sätt behålla skärpan och den fungerar som en rakhyvelshållare. Enkel att använda, genialisk – för det är rätt dyrt med rakblad – och samtidigt sparar man ju på miljön.


Bilder från pressvisningIgår var hombres på pressvisning hos Hanna Liska PR, med härlig människor och mycket kläder så var stämningen underbar i den lilla lokalen


MercMouliEncore


BenchPer Keberg och Ramzi Laarif är killarna bakom märket Savvy Citizen, som jobbar med att stil inte alltid behöver komma från någon man "förväntar" sig ska ha det vilket tydligt syns i deras katalog då dem använt sig av Bl.a. David Bielkheden som är UFC fighterRed Collar Project
Pressvisning
Idag var hombres på pressvisning i Stockholm, bilder från detta kommer upp inom kortVinnarna / Happy SocksFör att utse vinnarna i Happy Socks tävlingen, fick påskägget rensas på godis och ge plats för deltagarna i tävlingen
Grattis till Oskar Johansson, Fredrik Klarkner och Elin Steinvall ni har vunnit två par
Happy Socks strumpor


/ hombres
Intervju, Örjan Andersson

 

hombres tog sig ett snack med Örjan Andersson, en av grundarna till Cheap Monday och frågade lite kring hans tidigare liv och hur tiden kring H&M köpet var

 

 

 

Berätta lite om dig själv om vad du gjorde innan Cheap Monday?

Hade bråttom att gå ut skolan sedan jobbade jag på JC i tio år och efter det så startade jag Weekday 2002 tillsammans med Adam Friberg och Lasse Karlsson.

 

Hur kläcktes iden till att starta märket?

Som en motreaktion till alla dyra jeans som det gick inflation på i början av 2000-talet, de flesta från LA.

 

Vad kommer namnet ifrån?

Cheap Monday gjordes från början enbart för Weekday och måndagen är den billigaste dagen i veckan tycker jag


Vad är din roll i företaget? Har du ett finger med i allt eller bara vissa delar?

Jag är fokuserad kring de kreativa delarna rörande Cheap Monday.

 

Berätta om hur tiden kring H&M köpet var, blev det som du velat?

Jag är jätte nöjd men det, var dock en pirrig period innan det blev klart


Hur många butiker/länder säljer ni i nuläget?

Ca 1600 butiker och 31 länder

 

Lägger du märke till om någon har på sig era jeans på stan t.ex.?

Jag lägger märke till det och känner mig stolt och glad


Vilket par jeans är din favorit?

Jag gillar jeans väldigt mycket och har svårt att bara nämna en favorit


Finns det något som är på gång du kan berätta här?

Vi flyttar till nytt kontor imorgon


Slutligen, vad betyder jeans för dig?

Jag älskar jeans

 

 

 


 


RSS 2.0