j.lindeberg vår/sommar 2010
Vi tar tillfället i akt och visar upp delar av j.lindebergs vår/sommarkollektion också.
Fler bilder av kollektionen hittar du härj.lindeberg höst/vinter 2010
Vet egentligen inte varför jag visar upp j.lindebergs höst/vinter kollektion för 2010... men blev så imponerad av vilket utveckling dem tagit, från kläder och bälten med stora tryck av märket till detta, Bravo!


BaseballjackaNu när våren närmar sig så tänkte vi tipsa om att investera i en baseballjacka, vilket vi tycker kan vara minst lika snyggt som en skinnjacka!

Mr Mudd & Mr GoldHittade en artikel om "Mr Mudd & Mr Gold" som är en nyöppnad butik på Åsgatan i Stockholm, och som innehåller mycket varumärken från Japan och Usa som aldrig tidigare sålts i Skandinavien.

märken som nämns är bl.a. Lewis Leathers, Real McCoys, Mister Freedom, Wesco Boots, Stevenson Overall Co
Interiör från Mr Mudd och Mr Gold på Åsögatan 174 på Södermalm i Stockholm
Mr Mudd och Mr Gold: Adam Almquist och Mikko Engström
inspiration i vintermörkret

Tröja Modekungen Skor (REA) Whyred Väska Fifth avenue


Gant Rugger / modevisningVi kompleterar den förra videon med den här, som är Gants modevisning för att ni tydigare ska se kläderna i kollektionen

Gant Rugger - Sommar 2010Hittade en väldigt härlig film "The Roadtrip" från Gant Rugger vår och sommarkollektion 2010, Som får en att börja längta så sjukt mycket till sommaren! Snart... förhoppningsvis.
Cheap Monday Clairvoyant

Cheap Monday har nu lanserat sin första glasögonkollektion; Cheap Monday Clairvoyant. Bågarna finns hos att köpa på Synsam (där man på hemsidan även kan prova glasögonen på sig själv, genom webbkameran)

”Det här är ett enastående tillfälle att nå en ung, aktiv och trendsättande målgrupp. Varumärket har en sådan dragningskraft att många som inte är i behov av synkorrigering kommer att bära Cheap Monday Clairvoyant med glas utan styrka”, säger Maria Öhrling Andersson, produktchef på Synsam.

Första kollektionen glasögon består av 16 modeller och kostar 1 100 kr med glas utan styrka och från 2 200 kr för slipade glas.


Kollektionen är inspirerad av retro- och vintageglasögon och lanseras med samma känsla som Cheap Mondays övriga produkter. Dödskallelogotypen har nu istället försetts med tre ögon istället för två ögon och ett uppochnedvänt kors, som det är på kläderna.

 

Om ni vill titta på fler bågar så kan ni gå in här, och om ni upplever att sidan är lite annorlunda än andra så kan det bero på att cheap monday nämligen har gjort den i 3D! Om man skulle vilja se hur det ser ut i sin fulla prakt så finns det 3D glasögon att hämta på närmaste Synsam butik


Urban Frånberg

Vi på hombres uppskattar personlig stil och uppmärksammar gärna folks olika stilval.

Nu har vi lyckats komma i kontakt med en person som kanske mer är känd för sin röst än sin stil, Urban Frånberg heter han. Urban är 40 år och bor i Hägersten utanför Stockholm, men han är kanske mer känd som en animerad figur kallad Robert. Urban är nämligen rösten bakom den välkända boxer-mannen.

Nu har det blivit Urbans tur att kliva in i hombresvärlden och vi lät honom därför svara på ett antal frågor angående hans stil och var inspirationen kommer från.


Var kommer ditt intresse för mode och kläder?
När jag kom upp i tonåren och äntligen slapp ärva kläder från mina äldre syskon fick jag ett intresse av att själv få välja vad jag ville ha på mig. Första gången när jag skulle få ett par alldeles egna, nya jeans var jag så förväntansfull. Det kan ha varit min 12 årsdag. När jag öppnade paketet låg där ett par jeans, med märket Taipan! Jag grät och skämdes. Jag ville också ha Lewis, Wrangler eller Lee som mina äldre syskon hade (eller rättare sagt kunde köpa själva).
Sen blev det nog en slags revanch att göra sina egna val. Och när man gick i högstadiet ville man ju hänga med i modet. Tyvärr var modet då ganska dåligt om jag tänker tillbaka - 80-tal! Och jag hängde på... Jag köpte kläder som hängde i skyltfönstret på JC och Gul Blå. Jag skäms fortfarande för mitt klädval när jag tog studenten 1987. Nämligen en rosa kortärmad skjorta, vita, vida, kritstrecksrandiga bomullsbyxor, vit midjekort kavaj med axelvaddar, bruna lågskor med tofsar och grädden på moset - Hockyfrilla!!! Nä, på den tiden kan jag inte säga att jag är stolt över mitt klädval eller att jag hade någon bra klädstil.

Har det alltid varit så att du tyckt om det eller någon speciell tid i ditt liv som du började tycka om det?
Inte förrän vid 20-årsåldern hittade jag min egna stil. Jag behövde inte sticka ut, men jag blev gladast över att hitta kläder eller accessoarer som inte alla andra hade. Jag började bli medveten om vad som var snyggt, vad jag trivdes i och vad som passade mig.Vad är din största inspirationskälla gällande mode?
Min största inspirationskälla måste nog vara från film, det kan vara filmer från nutid och dåtid, men gärna med tema från 20- till 60-tal. Naturligtvis också från popmusikens värld. Sen kanske jag råkar se en bild i en tidning på något eller någon. Eller en kompis som bär något snyggt. Något jag ser i en butik eller en person jag ser på bussen, tunnelbanan eller på stan. Så föds en idé.

Någon speciell person som du får inspiration av?
En? Snarare ett antal personer. Exempelvis Salem al Fakir, Håkan Hellström, Jude Law, Humphrey Bogart, Heath Ledger, Gene Kelly, Colin Firth. Och kanske lite Ian Curtis...

Bästa och sämsta kläd köp du gjort, vad var det?
Bästa är nog lite för stunden. Men just nu mina klarblå manchesterjeans från Acne. Sämsta var en ganska vid, beige Paul Smith-kostym i bomull, inköpt i London för ca 6000 kr. Usch!

Vart brukar du vanligtvis gå för att köpa dina kläder?
Grandpa, Tjallamalla och HM. Och så en butik som inte finns längre - Stuk!
Är det någon affär du kan tips om?
Grandpa, Tjallamalla och HM!

Slutligen ett måste i garderoben?
Fluga eller slips, en cardigan, roliga färgglada strumpor, snygga skor och det är nog bra att ha en kostym.
Tick TackIngersoll Apache // 2.395 kr HÄRObaku V112 // 1090 kr HÄRHugo Boss Black // 4995 kr HÄR
Lambretta Classico // 895 kr HÄROvan följer lite klockor som är ganska stilrena i sitt utförande vilket jag tycker är riktigt snyggt
Köpstället är angivet under varje klocka så kika in för mer information!


Nedan visar vi en klocka för drömmarna.. hittade denna på "rea" för endast 1.224.675 kr, så är ni fortförade intresserade på denna kan ni kika in HÄRBretling for Bentley Mulliner Tourbillon

Acne Family - Genier?

Bild: Jonny Johansson, grundare Acne

 

Acne var i början av nittiotalet enbart förknippat med mopedåkande 15 åringar med dålig hy, men förändringen var på väg! 1996 var året när bland annat Jonny Johansson drog igång det som några år senare skulle bli Sveriges ansikte i modevärlden.

 

Vi på hombres satte på oss våra journalist glasögon och gav oss in i Acnes territorium för att lära oss mer om ”The Acne Family” som består av Acne Advertising (reklam), Acne Art Department (design), Acne Digital (web), Acne Film (reklamfilm, långfilm, tv) samt de egna varumärkena Acne (mode) och Acne Paper (magasin).

 

 

Acne jeans grundades i Stockholm 1996. Acne var ett av de första märkena att se det utrymme på marknaden för denim och använde detta tänk framåt för att skapa 100 par unisex jeans. De var med i svenska tidningen Elle och snart ville Sveriges ledande butiker och kunder bära karakteristiska jeans med ljusröda stygn. Dessa är grunden för Acne.

 

Acnes ambition var att skapa och utveckla ett livsstils varumärke genom önskvärda produkter samt hjälpa andra människor att bygga sina varumärken. Denna strävan ledde till olika uppdrag inom reklam, grafisk design, spel, Internet och TV-produktion

 

I dag blir Acnes kollektioner kopierade av modehusen, hyllade av branschbevakarna och slitna till grunden av bärarna

 

Acne Advertising var tidigare känt som Acne Creative, och har som målsättning att marknadsföra sig på nya sätt, långt ifrån betald media tid.

 

Dem har jobbat med olika företag men framförallt så har dem gjort en väldigt framgångsrik och uppmärksammad företeelse för företaget flygbussarna

 

Acne Art Department skapar visuella uttryck för varumärken genom grafisk design och bildspråk.

Deras mål är att optimera varumärkets upplevelse för kunden.
Deras ambition är att skapa hållbara lösningar som bygger på långsiktighet och kvalitet.
Verksamheten omfattar design och konst riktningar av visuell identitet, förpackningar, tidningar och böcker.

 

Acne paper publiceras två gånger om året av Acne och är ett samarbete mellan Acne Jeans, Acne Film, Acne digital och akne creative

 

Den innehåller en mix av konst, fotografier, intervjuer och mode och är en hyllning till att våga visa sin egen stil och personlighet.

 

ACNE Production är ett Stockholmsbaserat, prisbelönt produktionsbolag som arbetar med kommersiell, film, tv och digitala produktioner.

 

Under det senaste året har dem rankats som ett ledande digitalt produktionsbolag i Sverige, hemfört erkännanden från de flesta större industri tävlingar, sköt ett dussintals framgångsrika
reklamer för några av de mest välkända varumärken i världen, producerade dokumentärer och TV-shower. Dem har haft premiär för sin första film, flickorna, vid filmfestivalen i Berlin och så fortsätter listan

 

Dem har jobbat med en mängd olika företag men någon som de flesta i Sverige vet om är nog ändå reklamerna till bredbandsbolaget om inbjudan till Spotify och Voddler bl.a.

 

 


Alla dessa företag är samlade i ett stort nätverk kallat The Acne Family

  


Lär dig knyta din egen slips/fluga


shirtfactory.se hittade vi ett väldigt bra sätt att lära sig att knyta sin slips, här ovan följer ett sätt som kallar sig "four in hand" och här kan du kolla på två till!här nedan visar vi även hur man knyter flugan, men som med allt behövs träning innan det sitter som det ska så börja nu så slipper ni krisen i morgon!
Flugor och slipsar!
Slipsarna kommer från Slipskungen.se
Flugor från Nelly.com och Slipskungen.se

Alla hjärtans dag helg!På söndag är det alla hjärtans dag, i och med detta så kommer vi på hombres ägna hela helgen åt att ge alla dem där tipsen man kan tänka sig behöva klädmässigt för att lyckas charma kärleken!

 

I och med detta har vi även bytt musik och färg i spelaren för att hjälpa till att komma i rätt stämning
Sol för vissa...Enligt SMHI så kommer vädret i mellersta Sverige imorgon vara soligt och i och med detta så slänger vi in en härlig vår outfit! Tyvärr kommer det fortfarande vara minus grader så en jacka och något varmt på huvudet kan vara nödvändigt!
Väska RedCollarProject
Skor six footwear
Skjorta Whyred Mössa MakiaUrsäkta röran!
Hoppas ni har överseende med att vissa saker är lite knas med bloggen just nu!

Vi håller på att ändra utseende och passar även på att lägga till lite schyssta saker runt om!

 

Allt kommer inom kort vara helt klart, och självklart fortsätter bloggen som vanligt under tiden!

Gör din röst hörd!Vi på hombres tänkte söka hjälp av er! Har ni synpunkter eller idéer på något ni skulle vilja läsa om så hör av er!

 

Kan vara allt från vårnyheter till intervjuer med någon spännande person! Ni säger vad ni vill ha och vi försöker fixa det

  
SolglimtMoscot

Nu när solen börjar kika fram runt om i Sverige tycker vi att det börjar bli dags att ta fram solbrillorna!

Det kan vara så otroligt snyggt att använda sina solglasögon till sina vanliga varma ytterkläder som man tyvärr fortfarande måste bära! men inte deppa, känn förändringen som är på väg och som visar sig mer och mer!


Här är ett par sidor man kan köpa solglasögon på:
Zoovillage // Nelly // SoVintage // Moscot // Modezine
Ideen bakom Merc
Vi på hombres tog oss en prat stund med Hanna Liska som är driver en pr byrå i Stockholm och har hand om varumärken inom mode och livsstil däri bland annat det engelska märket Merc

Vi bad henne berätta om Bakgrunden och tankarna kring Merc

 

Merc grundades år 1967, på Carnaby Street, bara några meter från vart flaggskeppsbutiken ligger idag och det glada sextiotalet börjat tagit över London. Den startades av en ung Javid Alavi

Varumärket var drivet av unga människor och hade en ung vision, butikerna i London startade en trend och resten av världen följde efter.

 

I mer än 40 år har Merc utvecklats till en internationell symbol för klassiska brittiska kläder. Den står som ett äkta brittiskt företag som har överlevt fem decennier av handel och är fortfarande privatägda idag.Javid är ordförande i Merc koncern och har fortfarande en mycket aktiv roll i driften av Merc. Han har sett det växa till en punkt där det för närvarande finns affärer i 45 länder över hela världen, expanderar bortom mode i annan kommersiell verksamhet.

Namnet merc står för vassa och skarpa linjer, detaljer och en perfekt helhet som även var sextiotalets look. Märket har sedan dess byggt vidare på denna grund och fortsätter växa år efter år.

 

Idag fortsätter varumärket att expandera och Merc är nu internationellt erkänd som en verkligt global och ikoniska brittiskt märke, genomsyrad i över 40 år av arv.

 

  


RaggsockorTycker raggsockan har tappat lite av sitt värde som mode detalj, men hoppas att detta kan hjälpa folk att använda dem mer under ett par schyssta vårskor!
För nu när vädergudarna slåss om vädret så finns det inget skönare än att ha ett par raggsockor på fötterna!

Så nu är det bara springa iväg och tjata på era morföräldrar eller någon annan som kan tänka sig att sticka ett par till er! om detta inte är möjligt bör det finnas i de flesta butiker runtom på stan annars kikar du in här
Mode Män
Här kommer bilder på två yrken redo att entra modevisning direkt efter jobbet!
Motiveringen är enkel eftersom att dels stämmer deras färgerna bra inför våren och självklart eftersom att kvalite ibland kan vara viktigare än design!

ps. klä er som herrn på den första bilden och ni behöver inte vara oroliga för att någon stilpolis stoppar er eftersom att rutigt är vårens stora bland annat, däremot bör man lämna skyddshjälmen hemma om man funderar på att klä sig som herrn på den sista bilden


Bilderna från: www.losecmups.se // www.dn.se
Ideen bakom MismoHombres har i tidigare inlägg visat upp det danska märket Mismo’s väskor, nu har vi undersökt mer kring dem som märke.Adam Alexander Bach och Rikke Overgaard  träffades 2003 på Handelshögskolan i Köpenhamn. Med Rikkes bakgrund som skräddare drog arbetet kring Mismo igång.


Mismo är fast förankrade i den danska design traditionen. Med uppskattning av värdet av klassiskt hantverk förenar Mismo naturmaterial med enkla men ändå raffinerade detaljer för att skapa produkter med sann stil.

Läder utgör ryggraden i Mismos design, och endast de bästa materialen av premium kvalitet används i deras varor.


Mismo ser sig själva på sättet att vare sig man har den i handen eller fickan, skyddar den dina värdefulla personliga tillhörigheter och inför de otaliga utmaningarna av en dynamisk livsstil när det gäller design, mångsidighet och hållbarhet. Mismos formspråk representerar en rättfram, funktionell och hållbar design som ramar in det absolut nödvändigaste, varken mer eller mindre,


Mismo stöder och förstärker egen stil och personligt uttryck över hela spektrat, från laid-back till sofistikerad.

Förra året tilldelades Mismo ett pris för ”bästa accessoar designer 2009” .

 Andra märkens ide och bakgrunder kommer att dyka upp längre fram! 


Rea tips Repris


Vi kör en repris på förrgårdagens rea tips på nätet, och slänger upp ett par till sidor värd att kika in på!
snart är det över så ta chansen!
Fifth Avenue Shoe RepairIdag tipsar Hombres om FIFTH AVENUE SHOE REPAIR som har en drös av fina saker, och varför inte köra en flört med vinterns färger och klä sig i detta?

Som vanligt är det bara att trycka på bilderna för att komma till sidan..
Intresserad av att komma i Kontakt med mig? info och kontakt uppgifter finner du nedan

Patric Lundström heter jag, 20 år från Västerås

Hombres brukar jag beskriva som,- "hombres är en blogg som skriver om det mesta inom mode och stil, och försöker lägga tyngd på plaggens känsla mer än vart plagget är ifrån"


En spännande erfarenhet var att jag hamnade under 2010 i finalen för "Sveriges bäst klädda vanliga man" i modemagasinet Café's tävling med samma namn, där slutade jag på en oklar 2a-6e plats då dom enbart gick ut med vinnaren.

Bilder på mig finner du under "dagens" i kategorierna


Har du en idé eller bara vill kontakta mig angående något når du mig enklast genom att maila;

gahobjects @hotmail.com


Hysteri och räkmacka..


Efter väntan i kö och en del överpeppade tjejer som välte allt i deras väg, och att själv ha lyckan att med lite tur få erbjudandet att sätta mig längstfram blev visningen på Cheap Mondays vårkollektion toppen!

En tydlig färgskala visades när svart och grått var i fokus och när färger som militär grönt, vinrött och brunt var återkommande i de flesta kläder under visningen
Skön värme i kyla!
Om man nu trotsar kylan, vilket nog dem flesta kommer göra idag
kan det vara bra med ett par bra skor som håller greppet och gör dig
varm från märket HOPE och en skön tröja från Red collar project med
hög krage
Visning!Idag åker Hombres på visning i frihamnen, det nalkas cheap mondays vårkollektion!
RSS 2.0