Intervju, Red Collar Project



Vi på hombres tog oss ett snack med Jenny Eliasson som jobbar som koncept designer för Red Collar Project, och tog reda på mer om dem och hur framtiden ser ut
för Red Collar Project


Vad är iden bakom Red Collar Project?
Idén bakom Red Collar Project kommer från det gamla engelska sättet att definiera en person utifrån dess arbete: White Collar och Blue Collar, där White Collar stod för akademikern och Blue Collar för arbetaren. Red Collar kombinerar de båda synsätten och avslöjar inget om ditt yrke men står för en individuell, manlig och avslappnad stil. Vårt mål är att utgå ifrån klassiska herrplagg och arbeta med nyskapande detaljer och material för en manlig och lite slarvsnygg look.


Hur skulle du beskriva ert sätt att arbeta?
Vi arbetar med en story för varje säsong, som vi sedan använder som en röd tråd från första idé till färdigt plagg och vidare för katalog och imagebilder. Varje plagg startar som en handskiss som sedan via tekniska skisser, färgartwork och prover, provningar, ändringar och mer ändringar, till slut blir till ett färdigt plagg.

Vilken stil försöker ni skapa?
Avslappnat, manligt, slarvsnyggt, lite "drängpreppy".


Hur kommer det sig att ni enbart arbetar med herrkläder?
Vi började med herrkläder för att vi kände att det saknades en stil som vi gillar på marknaden.

Nu till hösten släpper vi faktiskt vår första damkollektion, vilket så klart känns jättespännande!

Vad kan du säga om vårens kollektion?
Vårens kollektion är inspirerad av romanen Great Expectations av Charles Dickens. Mr Pip är föräldralös och växer upp med sin syster och hennes slashas till man och ingen har några förväntningar på honom här i livet. Så en dag så ärver han en större summa pengar av en anonym givare med villkoret att han måste åka till London och bli en gentleman. I vårens kollektion hittar man inspiration från båda sidor av Mr Pips liv, det är helt enkelt upp till var och en att välja sin grad i skalan från slashas till gentleman...


Slutligen, vad är planerna för framtiden?

Planerna för framtiden är att fortsätta göra kläder för den moderne mannen, med förhoppningen att varje kollektion ska kännas ny och inspirerande men på ett Red Collar-sätt.
Att damsidan ska utvecklas och växa precis som herrsidan har fått göra.

 

 



 


Kommentarer
Postat av: rawr

jääävligt smart att göra tävling och linka sådär juh :O

2010-03-22 @ 01:28:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback