Ett annorlunda boktips, eftersom jag själv inte läst den men känner att jag måste skaffa mig den






Kanske ska vara tydlig med att jag inte står för något som boken kanske egentligen handlar om men tycker att bilderna och själva känslan bakom dem är inspirerande

Boken hittas på välsorterade bokhandlar

Kommentarer
Postat av: E

Detta var vad som stod om boken...så jag tror inte den siktar in sig på skinheads som vi förknippar med rasism(reflektion över att du sa att du inte står för nåt i boken)

"En av de mest kritiserade och missförstådda subkulturerna såg dagens ljus på 60-talet. Med inspiration från mods och västindiska rudeboys skapade skinheads ett enkelt stiluttryck för ungdomlig stolthet i arbetarklassens England. Ursprungligen var skinheadkulturen multikulturell, modemedveten och en politiskt öppen kultur. Favoritmusiken var reggae, soul och ska. Med stilren och enkel klädsel, alltid kompletterat av Dr Martenskängor, tog skinheads avstånd från trender och konsumtionssamhälle med kraft och stolthet samtidigt som de var besatta av sin egen framtoning. Gavin Watsons vackra foton av det sena 70-talets skinheads fångar en unik subkultur. En inblick i en tid innan högerextrema National Front kidnappade stilen men som präglades av arbetslöshet, oljekriser och allt skarpare motsättningar i klassamhällets England."



2011-01-04 @ 06:14:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback