Intervju, Happy Socks

 

 

Vi på hombres tog oss ett snack med Happy Socks, för att ta reda på mer om varför dem startade och varför dem enbart arbetar med strumpan som produkt, och även höra mer om deras framtidsplaner

 

 

Vad är bakgrunden bakom Happy Socks?

 

Happy Socks startades sommaren 2008 av Viktor Tell och Mikael Söderlindh.

De hade för vana att pigga upp trista söndagar med färgglada attiraljer, och Happy Socks föddes just en sån extra trist söndag.

De såg potentialen i strumpan, garderobens bortglömda plagg, och gav sig ut på resa för att färga fötter över hela världen.

Viktor har tidigare arbetat på klädmärket Pour men varken han eller Mikael hade någon som helst erfarenhet av strumpor tidigare, de skickade ut mail till massa olika fabriker i Turkiet och en gillade vår idé och nappade på den.

Nu finns vi i 1500 butiker på 35 olika marknader, så det har gått väldigt fort.

 

 

Vad är iden bakom Happy Socks?


Våra strumpor gör folk glada. De är gjorda i bästa kvalitet till ett bra pris, det är vår idé.

 

 

Hur kommer det sig att ni enbart arbetar med strumpor?

 

Strumpor har verkligen varit bortglömda som accessoarer, och inte alltid varit något som man har tänkt på när man väljer sina kläder och sin outfit.

I och med att vi bara fokuserar på strumpor kan vi erbjuda 100 olika färger och mönster att välja mellan, något inget annat märke kan.

 

 

Hur skulle du beskriva ert sätt att arbeta?

 

Vi låter allt omkring oss påverka och inspirera oss, eftersom kollektionerna är så breda kan vi inte bara ha en inspirationskälla eller ett tema, utan varje del, varje mönster har sin egen historia.

 

 

Vad försöker ni att säga med era strumpor?

 

Att vem som helst kan bryta mönstret och lägga till lite färg i sin stil. Alla behöver en daglig dos av det, från kostymnissen på Wall Street till fashionistan i Shibuya och konstnären i Berlin.

 

Kommer ni möjligtvis börja med andra produkter, som t.ex. kalsonger?

 

Nej, det kommer vi inte.

 

 

Slutligen, vad är planerna för framtiden?

 

Vi har ett intressant samarbete på gång inför våren som vi ser riktigt mycket fram emot, vi jobbar också flitigt på den nästkommande kollektionen, som kommer att bli något utöver det vanliga.

Tills dess går vi runt med färgglada fötter och väntar in våren!

 

/ Love Di Marco

 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback